Nega telesa in kože je še kako pomembna za naše zdravje

Moja soseda ni imela nikogar, ki bi skrbel zanjo, zato sem se sama ponudila, ker mi je bilo hudo, da si ne more pomagati sama. Vedela sem, da je pri starejših še, kako pomembna nega telesa in ko sme bila pri njej na obisku, mi je tožila, da jo bolijo in srbijo prsti na nogah.

Ker mi je pokazala stopala, sem takoj videla, da gre za glivice. Tukaj je najpomembnejša nega telesa in tako sem takoj urgirala in poklicala njenega zdravnika, da dobi kremo za zdravljenje. Soseda mi je bila hvaležna, kako sem poskrbela zanjo med tem, ko je imela glivice. To je bil kar dolgotrajni proces, ker so glivice trdovratne. Soseda se je navezala name in povedala sem ji, da je nega telesa bistvenega pomena, da ne pride do težav, zato sva se zmenili, da ji pri tem pomagam. Tako je dvakrat na teden umivala stopala in v nedeljo sem ji pripravila vse, da se stušira in ji pri tem tudi pomagala.

Ko se je soseda znebila glivic, je sama videla, kako je nega telesa pomembna in je to tudi upoštevala. Pri njej je bilo res težko, ker je bila močna in je težko hodila. Tako sem ji jaz pomagala tudi pri gospodinjstvu. Tako zelo se je navezala name, da me je vsak dan poklicala, če je kaj potrebovala. 

Človek se mora zavedati, da je nega telesa bistvenega pomena, ker drugače imamo več možnosti, da zbolimo ali dobimo kakšno glivično ali bakterijsko obolenje. Tako je soseda dobila glivice na stopalih, ker njega nega telesa ni bila pravilna in dovolj pogosta. 

Nekateri tudi pretiravajo, najboljše je izbrati zdravo sredino in poskrbeti, da je naše telo čisto in negovano, zato je nega telesa potrebna vsak dan, kajti sami najbolj vidimo, kakšna je naša koža in kaj potrebuje. 

Prodali smo sončne celice, ki smo jih imeli na strehi vikenda

Končno je prišel dan, ko smo zvedeli, da bomo lahko gradili. Pred leti smo kupili zemljo, na kateri smo želeli graditi, a preden smo dobili vse papirje, je trajalo nekaj let. Tako smo na tej parceli naredili lesen vikend in dali na streho sončne celice, da smo tako prišli, so električne energije.

Mož je šel v akcijo takoj, ko je videl, da se bo vse skupaj zavleklo, ker mu je parcela imela neverjetno energijo in prekrasen razgled, tako je želel imeti en svoj kotiček. Prijatelj mu je predlagal lesen vikend in sončne celice na strehi. Jaz sem bila vesela, da se je na tej parceli nekaj naredilo, tako smo prihajali skoraj vsak konec tedna in imeli piknike, ki jih drugače ne bi mogli imeti. Potem pa smo zvedeli, da lahko gradimo. Moram priznati, da sem se na to leseno hiško prav navezala, in ko smo jo prodali, sem bila žalostna. Kot da izginja del lepih spominov, prodali smo tudi sončne celice, ker nam pri gradnji hiše niso koristile.

Gradnja hiše je potekala zelo hitro, še sama nisem pričakovala, da bo vse šlo tako hitro. V enem letu smo imeli hišo zgrajeno, je pa res, da smo imeli denar. Ne predstavljam si, kako bi gradili brez denarja ali brez kredita. Tudi na tej hiši smo imeli sončne celice, vendar veliko večje kot prej. Kajti, če bi nam prišle prav prejšnje, bi jih obdržali, tako pa so tiste sončne celice bile premajhne za takšno porabo električne energije, kot smo jo imeli sedaj.

Tisti naš leseni vikend, danes, stoji nekje drugje, tudi sončne celice še delajo, tako da sem prav vesela, da se ni prav nič poškodovalo. Včasih si želim, da bi hiško ponovno videla, tako da mogoče pa se bom kdaj zapeljala v kraje, kjer stoji naš leseni vikend.…

Od nekdaj sem rada tekla, danes potrebujem kolagen

Ko se staramo, nam včasih niso točno jasne stvari, posebej, če smo vedno bili fit in športno aktivni. Telo se z leti spreminja in prav je, da ga tudi poslušamo, sama sem bila vedno dosledna, kar se tiče svojega telesa, a sem imela srečo, da sem bila zdrava. Danes je moj dnevni spremljevalec kolagen, ker ga nujno potrebujem. Začele so se določene težave in kolagen mi je pomagal te težave odgnati, najbolj so me težile težave s sklepi in tudi zato sem začela jemati kolagen, ker sem vedela, da mi bo pomagal, da bom lahko še naprej tekla in uživala v stvareh, ki me veselijo.

Naravni kolagen vam pomaga pri:

  • Sklepih,
  • za zdrave mišice,
  • kosti,
  • močne vezi, kite,
  • zdravi nohti,
  • močni lasje in lepa koža.

In z leti človek to potrebuje, čeprav mislimo, da ne, sem jaz prepričana, da ja, posebej, če smo športno aktivni. Kdo pa ne bi imel zdravih kosti, močnih mišic in kit. Ali pa lepih nohtov in lepe kože. Jaz, ko sem vse to prebrala, sem vedela, da kolagen potrebujem. Jemljem ga že nekaj časa in se počutim super. Tako nisem rabila zmanjšati svojih treningov, moji teki so še vedno takšni, kot so bili v mladosti in to je zame največ vredno. Zato, če moram zraven jemati kolagen, je to najmanj, kar lahko naredim. Danes se res prodajajo različni prehranski dodatki, na vas je, da izberete prave za vas, ne jemljite nekaj, kar ni potrebno. Bodite pazljivi, kaj kupujete in kje. Sicer se na trgu prehranski dodatki zelo kontrolirajo, a vseeno se pozanimajte preden se odločite za nakup. Jaz imam super naravni kolagen, ki mi res odgovarja. Če pa bi videla s časoma, da mi ne paše, pa bi ga zamenjala in kupila od drugih proizvajalcev. Posrbite za kolagen, če niste več mladi.…

Nova strešna kritina nadstreška po priporočilu prijateljev

Sedaj, ko imamo pri hiši toliko avtomobilov, bo treba poskrbeti še za nadstrešek, ki jih bo varoval pred vremenskimi spremembami. Mogoče že veš, kakšna bo strešna kritina nadstreška? To vprašanje sem pred nekaj dnevi postavila možu, saj je naše dvorišče spremenil v prodajalno z avtomobili. 

Najprej sem bila nad njegovo odločitvijo precej presenečena. Nikoli si nisem mislila, da je njegovo navdušenje nad avtomobilizmom tako močno. Več kot očitno je moževa nova dejavnost povezana z avtomobili. Kar na lepem se je odločil, da začne novo dejavnost in to je prodaja avtomobilov. Sicer je prej služboval v številnih prodajalnah z avtomobili, zato mu znanja ter izkušenj na tem področju ni manjkalo. Potreboval je zgolj pogum in podporo družine, ki mu daje samozavest ter upanje v uspeh.

Odločitev za gradnjo nadstreška za avte je hitro sprejel, saj se zaveda, da so vremenske razmere nepredvidljive in se spreminjajo iz ure v uro. Pomembna pa je tudi strešna kritina nadstreška. Nova strešna kritina Eternit za nadstrešek mora biti odporna, trpežna, saj mora nuditi zaščito pred številnimi obremenitvami. Izbira strešnih kritin pri nas je res velika. Izbiramo lahko med valovitimi, pločevinastimi, steklenimi, jeklenimi in še bi lahko naštevala. Predvsem je pomembno, da je strešna kritina za nadstrešek za avto zelo trdna in močna. Katera strešna kritina Eternit je najbolj ustrezna za naš nadstrešek pa je odvisno tudi od konstrukcije objekta ter naklona nadstreška. 

Pred nakupom ustrezne kritine za nadstrešek smo se dobro informirali o možnostih, med katerimi lahko izbiramo. Kdo bi si mislil, da trg ponuja toliko različnih strešnih kritin. Včasih se mi zdi, da večja je izbira, težje se odločimo. To še posebej velja za nas, ženske, kajne? Še dobro, da ima mož toliko prijateljev, ki so mu z veseljem svetovali, katera strešna kritina Eternit je najbolj primerna za naš novi nadstrešek. Vsak njihov nasvet je še kako prišel prav.

Za moja leta so še kako pomembni antioksidanti

Bolj ko se gledam v ogledalo, bolj sem razočarana nad tem kar vidim. Mogoče bi nekdo rekel, da se nimam rada, a to ni to, jaz vidim, kako hitro se staram, kako moja koža ni prožna, kako so moji lasje slabi. Nekaj bo potrebno spremeniti, kako pa še sama nisem vedela, nisem vedela, kako pomembni so v naši prehrani antioksidanti, kako bi to vedela, če sploh nisem vedela, kaj so to in v kateri hrani so prisotni.

Ko sem si malo več prebrala, je bilo veliko napisanega, da je pomemben zdrav življenjski slog, zdrava prehrana. To mi je bilo jasno, a jaz sem želela več, hotela sem izvedeti, kje so antioksidanti, katera hrana jih ima, katera hrana ima največ vitaminov in mineralov. Vse to sem hotela izvedeti čimprej, da bi lahko začela na novo. Dovolj sem imela sladkarij in kave, vedela sem, da to ni dobro zame, a kaj ko sem sladkosned in tudi brez kave ne morem preživeti dneva, si ne predstavljam, da se zjutraj zbudim in grem v službo brez kave. Tako sem vedela, da me čaka težko delo in da bodo prvi dnevi najtežje, ker vsi pravijo, da se mora telo odvaditi sladkarij in ko se odvadi, potem jih telo ne potrebuje več. 

Začela sem z ponedeljkom, na vrsto so prišli predvsem antioksidanti, tako sem si zadala, ker sem veliko prebrala o njih, kako so pomembni, če želimo čim dlje ohraniti mladosten videz. To pa je bil moj cilj. Pogledala sem se v ogledalo in si rekla, da jaz to zmorem in poznam sama sebe, ko se nekaj tako trdno odločim, potem ne odneham. Pa so bili antioksidanti vsak dan na mojem krožniku in počutila sem se zelo dobro, zdravo, polna energije, dnevi so tekli in pozabila sme na sladkarije in več kav na dan. Meni so antioksidanti v hrani povrnili energijo in mi pomagali shujšati, ker sem tako močno spremenila prehrano.

Zeleni zabojček od mojega očeta je vedno najboljši

Življenje v mestu ima določene prednosti in določene slabosti. Jaz zelo rada živim v mestu, da ne bo pomote, nimam želje živeti nekje na podeželju, sem prav mestni človek, obožujem gnečo, ljudi, gostilne, večerne luči in še bi lahko naštevala. Moj oče me večkrat obišče in njegov zeleni zabojček je vedno poln naravnih dobrot. Še nikoli ni prišel prazen.

Moj oče živi na podeželju in ima vinograd, sadovnjak in velik vrt. Ker je sam, bi si lahko posadil veliko manj, a vedno gleda tudi na nas in pri njemu je zeleni zabojček vitaminov standard, tako srečen ga vedno prinese. Otroci, ko pride dedek vedno priletijo k njemu in že jih zanima, kaj vse ima skrito zeleni zabojček, ker se vedno najde tudi kaj za njih, kot je sadje, posušeno sadje, lešniki, orehi…..

Ker z očetom živimo kar nekaj kilometrov narazen, vedno ko pride, pride za več dni. Je pa tudi dober kuhar, tako da takrat, ko je pri nas, otroci ne jedo v šolo, ker gre on po njih prej in jim pripravi kosilo, seveda ima zeleni zabojček z seboj in tako lahko pripravlja okusne in zdrave obroke. Takrat sva midva z možem v službi najbolj sproščena, ker veva, da bo on poskrbel za otroke. 

Oba otroka ga obožujeta, zeleni zabojček marsikdaj prav pride, da skupaj nekaj pripravijo, tudi za naju z možem so se pripravili skupaj kosilo in prav dobro je bilo. Upam, da bo naš dedek še dolgo hodil k nam, ker se takrat imamo res lepo, zavlada ena lepa energija, vsi smo srečni in zadovoljni.

Žal pa ne more ostati dlje čaša, ker ga doma čaka polno dela, ima tudi nekaj živali, za katere poskrbi soseda, ko g ni, vseeno pa ne more iti za dlje časa. Mi se mu vedno iz srca zahvalimo za obisk in seveda za zeleni zabojček, ki je vir zdravja.

Nepremičnine primorska so želje velikih ljudi

Vsak človek ima želje, eni imajo bolj skromne želje, nekateri pa velike, sama se ne bi branila nepremičnine primorska, pravzaprav bi je bila še kako vesela. Človek, ko je mlad misli, da ima ogromno časa, nikamor se mu ne mudi. Potem pa pride v srednja leta in ugotovi, da bi bil čas, da malo uživa. Takrat nima več toliko energije, potrebuje več časa, da nekaj naredi in občasno ga tui kaj boli.

Sama, ko sem prišla v srednja leta, sem si še bolj želela nepremičnine primorska, kot takrat, ko sem bila mlada. Ne vem zakaj, a prav hrepenela sem, da bi imela en košček obale, vedno večjo željo sem imela. Prišlo je tako daleč, da sem začela premišljevati, da bi kasneje, ko bom šla v penzijo vse skupaj prodala in se preselila, nepremičnine primorska sem pogosto gledala preko spleta, kako so drage in kaj bi si jaz lahko privoščila.

Nisem bila navezana na svoj kraj, da bi imela velik krog prijateljev tudi ne, živela sem bolj osamljeno življenje in tega sem bila naveličana, nihče v mojem kraju me ne bi pogrešal, če bi šla na primorsko. Želja je rasla In vsak dan sem bolj hrepenela po obali. V svojem kraju nisem bila več srečna. Bila sem prepričana, da se bom preselila in še naprej gledala, kako se gibljejo cene nepremičnine primorska, da sem lahko upala naprej. Prišel je čas penzije in sklenila sem, da naredim to veliko spremembo, sedaj sem začela gledati nepremičnine primorska resno. Eno leto približno je trajalo, da sem našla primerno stanovanje in se preselila. Ne bom rekla, da sem ravno vriskala, ko sem prodala mojo hišo, a v srcu sem vedela, da sem naredila prav. Ponosna sem bila sama nase, da sem bila toliko močna in sledila sebi, nepremičnine primorska so nekaj povsem drugega, kot nepremičnine po vsej Sloveniji. 

 …

Mali oglasi, prodaja starih oblačil, vam lahko prinese denar za nova

Sprva nisem mogla verjeti, ko sem videla video, kako znana osebnost prodaja svoja oblačila in da ta niso poceni. Cene so bile visoke, ker sama kupujem cenejša oblačila, so mene nova prišla manj. Da bi sama prodajala oblačila, so mi prišli na misel mali oglasi, kajti tudi sama imam ogromno oblačil, nekatera nisem niti oblekla in lahko bi jih prodajala po 5 ali 10 €. Za več enostavno nisem mogla, kajti vseeno so to nošena oblačila, ki že nekaj časa stojijo v omari.

Res sem šla na stran mali oglasi in si prvo pogledala, če veliko žensk prodaja svoja oblačila in videla, da je tega, kar veliko. Res, da jih večina prodaja samo po en kos oblačila, kot so jakne, bunde, smučarska oprema. Vseeno sem šla v svojo omaro na hitro pogledat, kaj vse bi lahko prodala jaz. Imela sem ogromno oblačil, tako sem se odločila, da naredim pakete in prodam po paketih. Tako sem dala ceno do 50€ na paket, a v paketu so res bile lepe in ohranjena oblačila, mali oglasi so mi tako resnično prišli prav. Pakete sem ločila po poletnih, spomladanskih, jesenskih in zimskih oblačilih, tako da je bilo lažje prodati. Moram vam povedati, da so mali oglasi zakon, kajti jaz sem vse pakete prodala v roku enega tedna in tako sem dobila 200€. Prvič sem to naredila, niti najmanj nisem mislila, da lahko zaslužim z rabljenimi oblačili, tako da se da. Je pa res, da so mali oglasi tako zelo obiskani in zato je prodaja veliko lažja. 

Sedaj sem se odločila, da bom za naprej delala tako, ko se bodo oblačila nabrala, bom še naprej delala pakete in jih prodajala in mali oglasi so pravi naslov za to. Tako mi je znana osebnost pomagala, da tudi jaz zaslužim kakšen euro. 

Težka odločitev je bila moja nova služba in zaščitna oblačila

Delal sem v enem podjetju, kjer smo morali delati tudi vikende. Plača ni bila velika in ravno zato sem se odločil, da bi zamenjal službo. Poklical me je brat in mi povedal, da je eno delovno mesto prosto, ko prodajajo zaščitna oblačila in če me zanima, da mi da telefonsko številko, da pokličem za razgovor.

Če tudi sem premišljeval o novi službi, sem doživel kar mali stres, kaj naj naredim, tako na hitro je prišlo, da nisem bil več prepričan, če si želim menjave službe. Vsaka sprememba je stresna, tega sem se zavedal, tudi tega da bi zaščitna oblačila z lahkoto prodajal, saj sem imel z prodajo izkušnje in mi ne bil problem. 

Ker nisem vedel kakšni so pogoji dela, kakšna je plača in kakšen je urnik, sem se odločil da pokličem. Direktor me je bil vesel, dogovorila sva se za sestanek, da mi vse pove in da vidiva kako in kaj. Drugi dan sem šel na sestanek, povedal mi je da so njihova prodaja zaščitna oblačila in me povprašal za izkušnje. Videl je, da imam izkušnje in da me prodaje ni strah, zaščitna oblačila pa tudi niso tako zakomplicirana, da se človek ne bi mogel naučiti, tako sem še jaz povprašal, kar me je pač zanimalo in bil kar zadovoljen, ker je bila plača dobra in vikendi prosti. Pošteno so se mi zamajala tla pod nogami, ker sem vedel ,da je sedaj to to, ali sprejmem to službo ali ostanem tam kot sem. 

Odločil sem se za novo pot in to so bila zaščitna  oblačila, v enem mesecu sem že delal novo delo. Bilo mi je všeč, rad sem delal in  parih mesecih sem poznal čisto vsa zaščitna oblačila, ki sem jih prodajal, navadil sem se na nove sodelavce, plača je bila super ,vikende pa sem končno proste. Sedaj mi zaščitna oblačila omogočajo, da lepo živim, ker jih z veseljem prodajam, saj so kvalitetna in dobra. 

Spremenite svoje življenje in naredite tečaj za voditelja čolna

Ko sem šla študirat, sem zapustila svoj kraj in prijatelje, misliš, da se boš še videl, a je tega vse manj in manj, ker ima vsak svoje življenje. Tako sem po dolgem času srečala prijatelja, ki mi je povedal ,da je naredil tečaj za voditelja čolna in tudi izpit za barko in da je sedaj veliko na morju. Nisem mogla verjeti, da sem to slišala, on, ki je bil čisto drugačen, kako so naključja povezana. 

Kajti sama sem šla študirat na primorsko, vedno je bila neka določena simpatija med nama, a sem potem jaz odšla in zgodba se ni končala. On, ki je živel čisto drugače, je sedaj naredil tak korak, bil je neprepoznaven, čisto drugačen, ta tečaj za voditelja čolna in izpit za barko, ga je spremenil. Bila sem vesela zanj. V smehu sem še dodala, da sva sedaj oba blizu morja in da naju višja sila res ne pusti pri miru, nekaj je na tem, da bi bila par, a nikoli nisva bila. 

Tako sva se dogovorila, da ko bo na obali, da pokliče, da greva na kakšno pijačo in res je poklical, večkrat sva se dobila in imela resnično lepo, ker je naredil tečaj za voditelja čolna, pa me je tudi enkrat peljal z barko, to pa je bil usoden dan za naju. Takrat sva postala par. Vse kar sva na to rekla, sva rekla, da pa je bilo potrebno morje, da naju je združilo. Če on ne bi šel delat tečaj za voditelja čolna in jaz ne bi šla študirat na obalo, še danes ne bi bila skupaj, tako pa bil drugi kraj, jaz se še kako zavedam, da je sproščenost vplivala na to, da sva postala par, kajti morje, barka, pijača, to je to.

On je danes hvaležen, da je naredil tečaj za voditelja čolna, jaz pa da sem študentka na primorskem.