Težka odločitev je bila moja nova služba in zaščitna oblačila

Delal sem v enem podjetju, kjer smo morali delati tudi vikende. Plača ni bila velika in ravno zato sem se odločil, da bi zamenjal službo. Poklical me je brat in mi povedal, da je eno delovno mesto prosto, ko prodajajo zaščitna oblačila in če me zanima, da mi da telefonsko številko, da pokličem za razgovor.

Če tudi sem premišljeval o novi službi, sem doživel kar mali stres, kaj naj naredim, tako na hitro je prišlo, da nisem bil več prepričan, če si želim menjave službe. Vsaka sprememba je stresna, tega sem se zavedal, tudi tega da bi zaščitna oblačila z lahkoto prodajal, saj sem imel z prodajo izkušnje in mi ne bil problem. 

Ker nisem vedel kakšni so pogoji dela, kakšna je plača in kakšen je urnik, sem se odločil da pokličem. Direktor me je bil vesel, dogovorila sva se za sestanek, da mi vse pove in da vidiva kako in kaj. Drugi dan sem šel na sestanek, povedal mi je da so njihova prodaja zaščitna oblačila in me povprašal za izkušnje. Videl je, da imam izkušnje in da me prodaje ni strah, zaščitna oblačila pa tudi niso tako zakomplicirana, da se človek ne bi mogel naučiti, tako sem še jaz povprašal, kar me je pač zanimalo in bil kar zadovoljen, ker je bila plača dobra in vikendi prosti. Pošteno so se mi zamajala tla pod nogami, ker sem vedel ,da je sedaj to to, ali sprejmem to službo ali ostanem tam kot sem. 

Odločil sem se za novo pot in to so bila zaščitna  oblačila, v enem mesecu sem že delal novo delo. Bilo mi je všeč, rad sem delal in  parih mesecih sem poznal čisto vsa zaščitna oblačila, ki sem jih prodajal, navadil sem se na nove sodelavce, plača je bila super ,vikende pa sem končno proste. Sedaj mi zaščitna oblačila omogočajo, da lepo živim, ker jih z veseljem prodajam, saj so kvalitetna in dobra. 

Spremenite svoje življenje in naredite tečaj za voditelja čolna

Ko sem šla študirat, sem zapustila svoj kraj in prijatelje, misliš, da se boš še videl, a je tega vse manj in manj, ker ima vsak svoje življenje. Tako sem po dolgem času srečala prijatelja, ki mi je povedal ,da je naredil tečaj za voditelja čolna in tudi izpit za barko in da je sedaj veliko na morju. Nisem mogla verjeti, da sem to slišala, on, ki je bil čisto drugačen, kako so naključja povezana. 

Kajti sama sem šla študirat na primorsko, vedno je bila neka določena simpatija med nama, a sem potem jaz odšla in zgodba se ni končala. On, ki je živel čisto drugače, je sedaj naredil tak korak, bil je neprepoznaven, čisto drugačen, ta tečaj za voditelja čolna in izpit za barko, ga je spremenil. Bila sem vesela zanj. V smehu sem še dodala, da sva sedaj oba blizu morja in da naju višja sila res ne pusti pri miru, nekaj je na tem, da bi bila par, a nikoli nisva bila. 

Tako sva se dogovorila, da ko bo na obali, da pokliče, da greva na kakšno pijačo in res je poklical, večkrat sva se dobila in imela resnično lepo, ker je naredil tečaj za voditelja čolna, pa me je tudi enkrat peljal z barko, to pa je bil usoden dan za naju. Takrat sva postala par. Vse kar sva na to rekla, sva rekla, da pa je bilo potrebno morje, da naju je združilo. Če on ne bi šel delat tečaj za voditelja čolna in jaz ne bi šla študirat na obalo, še danes ne bi bila skupaj, tako pa bil drugi kraj, jaz se še kako zavedam, da je sproščenost vplivala na to, da sva postala par, kajti morje, barka, pijača, to je to.

On je danes hvaležen, da je naredil tečaj za voditelja čolna, jaz pa da sem študentka na primorskem.

Kakšen naj bo radijski oglas v katerem se pojavi beseda elektroerozija

Moj dragi si glavo razbija z besedo elekroerozija. In zakaj si razbija glavo z besedo elekroerozija? Preprosto zato, kjer je dobil na radiu kjer dela nalogo, da za stranko radijski oglas. In seveda se stranka ukvarja z prodajo potrošnega materiala, ki ga potrebujejo tisti, ki se ukvarjajo z elekroerozijo.

In zakaj je to tako zelo pomembno, da moj dragi napiše dober radijski oglas? Zato ker bo dober radijski oglas pomenil, povečano prodaja potrošnega materiala za elektroerozijo. In več prometa v trgovini, potemni da bo stranka srečna, moj dragi pa bo na ta način dokazal, da lahko radijsko oglaševanje pomaga pri vsakem poslu.

Toda zadeva nikakor ni preprosta. Elektoerozija ni lahek pojem, ker je zelo strokoven. Radijski oglas mora vsebovati besedico elektroerozija, saj mora radijski oglas sporočati svoje sporočilo vsem tistim, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo, toda hkrati mora biti radijski oglas dovolj zanimiv, da se bodo vprašali vsi poslušalci radia, kakšno je to podjetje, ki se ukvarja z to dejavnostjo.

In četudi stranka ne komplicira kar se tiče denarja oziroma kar se tiče samega oblikovanja je pred mojim dragim še vedno velik izziv. Toda, ko ga poslušam mislim da je na pravi poti. Osredotočil se ni na besedo elekroerozija ampak se je osredotočil na besedo elektro in ločeno na besedo erozija. Torej to so dve besedi, ki bi jih načeloma vsi morali poznati. Elerkro kot elektro omara, elekro varovalka ali vse drugo električno, besedica erozija pa kot besedico, ki jo povezujemo z zemljino. Verjetno ste že slišali za besedo erozija zemljine.  

V trenutku, ko pišem ta moj osebni blog, moj dragi še nima narejenega oglasa, je pa res, da osnutki izgledajo zelo ok. Sploh glede na to kako težko nalogo je imel. Torej če slišite v prihodnosti oglas, ki bo ponujal oz. razlaga kaj je elektroerozija, potem je to verjetno oglas katerega je pripravil moj dragi.

 …

Keramika v kopalnici

Imeti lepo kopalnico je nekaj prekrasnega, vedno sem si želela lepe kopalnice in da bi keramika jemala dih, ko bi kdo vstopil v njo. Mogoče zato, ker doma nismo imeli nikoli lepe in velike kopalnice, tako sem si to res želela. Precej časa sem posvetila temu, kako bo izgledala naša kopalnica, katera keramika bi mi bila všeč, pri izbiri pa sem gledala na:

  • Velikost ploščic,
  • vzorec,
  • barvo.

Hotela sem veliko keramiko, nisem želela, da bi ploščice v kopalnici bile majhne, ampak sem želela čim večje plošče. Kar se tiče vzorcev, nisem ravno za močne in velike vzorce. Tudi nisem zato, da so posebej vzorci čez celotno kopalnico, to mi ni všeč, tako sem iskala čim manj opazne vzorce. Pri barvi pa sem tudi gledala, da me bo kopalnica pomirila, ko bom vstopila v njo. Ker imam doma dva fanta, pa tudi ne bi bilo primerno, da bi kopalnica bila rožastih, vijola ali roza barv. Sama sem oboževala bolj marelične in zemeljske barve. Ko sem izbirala, sem se odločila, da bo moja keramika bež barve, vzorci pa se bodo čisto nežno prelivali, bodo pa velike plošče in prav tako bo kopalna kad oblečena v te plošče.

Na koncu je izpadlo prekrasno, moram reči, da je najlepše naredila keramika na kopalni kadi. Kopalnica je lepša, ker je oblekel tudi kopalno kad. Čisto nekaj drugega bi bilo, če kopalna kad ne bi bila oblečena. Tako imam danes prekrasno kopalnico, ki se je ne naveličam, vsak dan ko ponovno vstopim v njo mi je lepa, keramika je tista, ki jo naredi lepo.

Premislite, katera keramika bo izbrana pri vas, ker je bistvenega pomena, kakšnega končnega videza bo vaša kopalnica. Naša kopalnica je skromna z velikimi ogledali, a keramika naredi ta prestiž, da je prekrasna za videti in ne bi je spreminjala, ker je keramika takšne barve, ki  paše v kopalnico in bo vedno moderna.

 …

Zunanji fitnes in nov življenjski slog

Že nekaj časa razmišljam, kaj bi me motiviralo, da bi dvignil mojo rit in se začel ukvarjati z športom, pred kratkim pa sem videl en lep oglas, ponudba je bil zunanji fitnes in tako zelo sem bil prepričan, da bi ga uporabljal, če bi ga imel na svoji lastni terasi, da sem poklical za podrobnosti. Malo sem bil skeptičen, ker zunanji fitnes ni bil ravno poceni, ampak če bi delal na njemu, mi niti malo ne bi bilo žal. 

Z strokovnjaki za zunanji fitnes sem se dogovoril približno, kakšne so moje želje, da so mi lahko povedali ceno, potem pa smo se dogovorili, da pridejo v živo pogledat, kje bi to stalo in izmerijo vse kar je potrebno. Komaj sem čakal zunanji fitnes, tako zelo sem bil navdušen, pa še ravno je prihajalo poletje, tako sem si že splaniral, kdaj in kako bom telovadil. Kmalu so me poklicali, da pridejo montirat zunanji fitnes in jeeeee, naslednji dan sem ga že imel. 

Bil sem presrečen, kot en otrok, ki mu kupiš novo igračo, kajti prav čutil sem, da bom tokrat končno nekaj naredil zase in za sovje zdravje. Res je bilo tako, že isti dan, sem naredil sklop vaj, ki sem si jih pripravil in počutil sem se noro. Tako sem z vajami nadaljeval vsako jutro pred službo, kasneje pod tuš in dan je bil popoln. Kar naenkrat sem imel več energije, čeprav sem telovadil in bi lahko bil utrujen, počutil sem se dobro, kilogrami pa so se začeli ob pravilni prehrani in telovadbi topiti. 

Lahko rečem, da je bil zunanji fitnes moj najboljši nakup v življenju. Ljudje ne vemo, kako malo motivacije včasih potrebujemo, samo morali bi se zavedati kaj je tisto, ki nas veseli. Vsi začetki so težki, a potem pride uspeh in je vse lažje, tako je pri meni bil težek začetek, ker sem zunanji fitnes moral kupiti, potem me je bolela vsaka mišica, danes pa sem srečen in postaven.

Hrastov parket je kvaliteten, nikar ga ne mečite ven

Moja draga sestra je vedno bila samozavestna in prepričana, da ima vse prav. Ko so se najini starši odločevali, da bi hrastov parket v stari hiši zamenjali za novi laminat, sem bila sama zgrožena, kajti še kako sem se zavedala, kako kvaliteten hrastov parket imata in da bi bila lahko ponosna na to, da imata po hiši takšna tla. 

Vedno, ko sem prišla k njima na obisk z svojimi otroki, sem jih pustila da se igrata na tleh, ker so tla bila prav prijetno topla. Potem pa slišim mojo drago sestro ,da jima priporoča, da ta stari hrastov parket zamenjata z laminatom. Tako sem bila šokirana, da sem ostala brez besed, že tako mene, ker sem bila mlajša sestra ni upošteval nihče, imeli so me za manj pametno in moje mnenje ni bilo pomembno. Takrat enostavno nisem vedela, kako naj pristopim in kako naj svojim staršem dopovem, da bosta naredila napako, če bosta hrastov parket zamenjala z laminatom. 

Kako sta bila lahko tako naivna?

Srce me je bolelo, ko sem videla, da vse bolj kaže, da bosta to res naredila in da bo ta stari dober hrastov parket nadomestila z poceni laminatom. Še enkrat sem ju hotela pregovoriti, da delata napako, pa jima je sestra preveč sprala možgane. Kmalu so šli gledat novi laminat in ga pripeljali k hiši, dela so se začela in mene je srce bolelo, ko so začeli lomiti ta stari hrastov parket. Moji sestri se je šlo samo za lepoto, ker je vedela, da bo ta hiša enkrat njena in ji kasneje ne bo potrebno obnavljati tla. Pa se je zgodilo ravno nasprotno, ta lepi, bleščeči laminat, za katerega je navijala, je kmalu pokazal svoje slabe lastnosti in začel odstopati in tako so starši le spoznali, da pa je njihov hrastov parket trajal veliko več časa, kot pa sedaj njihov novi laminat.

 …

Imeti dober in zanesljiv računovodski servis je še kako pomembno za uspešno poslovanje

Kar lasje mi gredo pokonci, ko mi nekdo pove, kako je imel slabo izkušnjo, ko je imel slab računovodski servis, tako se mi je prijatelj potožil, da mu trenutno nič ne gre. Kot da bi se mu vse ustavilo, da ima čudno obdobje, zraven tega pa ima računovodski servis, ko se resnično nič ne more pogovoriti. Kajti nekako se ne razume več z gospo, ki mu ureja papirje, postala je zahtevna, diktatorska in vedno, ko mora nekaj več narediti, mora on za računovodski servis plačati več. 

Ko sem poslušal to zgodbo, sem skoraj znorel, prijatelj je že tako bil v stiski, ona pa je to še izkoriščala. Po pogovoru z njim, sem mu povedal, da takšen odnos ni v redu in naj ji to tudi naslednjič pove, da on plačuje njo in da ga mora poslušati in delati za njegovo dobro. Seveda se ni Izšlo. Ko sva se nazadnje videla,  se je spet potožil, da ne more več, da enostavno ga računovodski servis stisne v kot in ker ga potrebuje vedno popusti. Nisem mogel več poslušati in poklical sem svoj računovodski servis, če imajo še prostora za eno novo stranko. 

Jaz sem imel vse to urejeno, ugodno ceno, prijazno osebje in vse smo se lahko pogovorili, moje želje so vedno upoštevali in minilo je že pol leta in do zdaj mi še nihče ni rekel ,da bom kaj več plačal. Imeli so čas in njemu sem svetoval, naj se prestavi, da mu bo sigurno boljše. Še isti dan sem šel z njim, da sva vse lepo uredila, njegov računovodski servis se res ni izkazal in ker on ni hotel nič reči, sem par besed dodal jaz in jim to tudi povedal, da ne poslujejo lepo in da bodo v prihodnosti še več strank izgubili, če bodo takšni. Moj prijatelj pa ima sedaj isti računovodski servis in je še kako srečen.

Katere žaluzije izbrati

Na razpolago imamo zunanje in notranje žaluzije. Katere izbrati, pa je vaša odločitev.

Zunanje žaluzije so bolj vidne in moramo gledati tudi na sam izgled hiše, kajti verjeli ali ne vam bodo naredile določeno podobo. Nekaterim hišam prav pašejo, na nekatere hiše pa ne. Če se odločimo za zunanje žaluzije, ker notranje žaluzije niso primerne za naš prostor, potem vemo, da nam bodo dobro služile, saj bodo dobri toplotni izolator, saj preprečijo, da se steklo na oknih segreva in s tem neposredni vstop svetlobe v sam prostor.

Zunanje žaluzije lahko v popolnosti zaprete, ali pa jih namestite v določeni naklon, da vam prepreči vdiranje svetlobe. Vam pa ne bodo omejevale pogleda navzven. Te žaluzije so res super, ker naš ščitijo pred vremenskimi razmerami in pogledi sosedov.

Imamo pa še notranje žaluzije. Tudi te služijo kot toplotni izolator, ampak manj, saj hladen zrak pride že na okno. Res pa je, da lahko z njimi reguliramo naklon, kakor želimo, da nam ne sije sonce v prostor, da prostor zatemnimo, ali pa da nas zvečer ne vidijo sosedje, ker jih lahko popolnoma zapremo. Pri notranjih žaluzijah moramo paziti kateri material izberemo in barvo, kajti kar nam bodo spremenile prostor, vendar ga bodo tudi obogatile. Imate jih v različnih barvah, kot se razlikujejo tudi modeli.

Katere žaluzije izbrati zunanje ali notranje žaluzije je pa odvisno samo od vas. Je pa obdobje gradnje hiš, kjer se dajejo na veliko zunanje žaluzije. Zelo so primerne tudi za velike industrijske objekte, za manjša okna pa raje uporabite in montirajte notranje žaluzije. Prav tako bo do služile svojemu namenu in ne potrebujete zunanjih. Hiša na katerih so res velika stekla tam notranje žaluzije ne pašejo in se hiši podajo zunanje, pri manjših oknih pa se ne matrajte z zunanjimi žaluzijami, saj boste naredili optično še manjše okno in tako pogršali izgled celotne hiše, imate na razpolago ogromno senčil in lahko izberete čisto nekaj drugega.

 …

Skrbite za svoje dojke, da vas ne prehiti rak

Nikoli se nisem preveč posvečala obolenju dojk, dokler nisem bila v to porinjena in sem morala na to temo malo več prebrati, takrat pa me je stisnilo, kako pogosta bolezen dojk je rak in kako moramo paziti, da si redno pregledujemo dojke.

Sama si dojke ne pregledujem redno, enostavno si jih pregledam zelo nežno, ker nekih grobih gibov ne prenesem. Sedaj sem dopolnila 40 let in me je začelo pošteno skrbeti za sovje zdravje. Hotela sem na pregled dojk in sem vprašala ginekologa glede napotnice, na kar me je vprašal, če sem kaj začutila pri samo pregledu. Ker se sama bolj težko pregledam, sem pač rekla da ne, tako mi ni napisal napotnice. Še sedaj nisem šla samoplačniško, ker sem mi zdi škoda denarja in za malo, da mi ginekolog ne more pri teh letih dati napotnice. Ker pa me je pri vsem tem branju o dojkah in kako je rak pogost, kar zmrazilo, sem se odločila za pregled. 

Meni nikoli ni nihče povedal, kako si dojke pregledamo, kakšne so nevarnosti, sama pa se le z težavo brala o teh stvareh, ker mi je bolezen rak, tako grozna, da niti pomisliti nočem. Da pa sem se opravila na prvi pregled, pa sta me prepričala dva dejavnika, ki sta vplivala pri meni, to je nosečnost po 30 letu in izpostavljanje rentgenskemu sevanju v zgornjem delu telesa, ker sem bila večkrat slikana zaradi hrbtenice. 

Sedaj sem se na prvi pregled naročila cela čisto prestrašena, ravno zaradi teh informacij. Kako pogost je rak dojk pa si niti pomisliti nočem. Sama sem pozitivna, še kar si ne upam, pregledati dojke sama, čakam na pregled in držim pesti. Vse, ki še niste bile na prvem pregledu dojk po 40 letu, pa to vsekakor storite že jutri, kajti kako pogosto je rak bolezen dojk, si jih je resnično potrebno pregledovati redno, kajti zgodnje odkritje je velika prednost, ko je rak še čisto v začetni fazi. 

Kaj pa vam pomenijo prehranska dopolnila

Sam sem odraščal v času, ko prehranska dopolnila niso imela velike vloge pri naši prehrani. Naša prehrana je bila vedno raznovrstna in domača, tako smo dobili vse potrebno, kar smo od hrane potrebovali. Danes pa se že vse vrti okoli tega, prehranska dopolnila so na reklamah televizije, radiju, raznih oglasih, kot da se brez njih sploh več ne sme živeti.

Zame so prehranska dopolnila bila vedno odveč, potem pa je prišel čas, ko sem se postaral, vse me je začelo boleti in nikakor se nisem mogel rešiti utrujenosti, zaspanosti, izmučenosti, nejevolje. Bolj ko sem treniral, bolj sem se slabo počutil in tako so prišla na vrsto prehranska dopolnila. 

Začelo se je prav od začetka. To je bilo podobno, kot bi mi nekdo rekel, naj izberem pravo zdravilo zame, jaz pa se čisto nič v to ne bi razumel. Ko sem jaz začel prebirati, kaj prehranska dopolnila so in koliko jih je sem bil čisto zmeden, nisem več vedel, kaj potrebuje moje telo, še večja dilema pa je bilo, kaj izbrati. Kaj bi dal takrat, če bi lahko stopil k mojemu zdravniku ali komerkoli, ki bi mi iz prve roke povedal, kaj jaz in moje telo potrebuje in mi prehranska dopolnila praktično postavil na mizo. 

Verjamem, da je še marsikdo bil na tej poti in tudi še bo, ko enostavno veš, da moram začeti jemati prehranska dopolnila, katera vzeti in kupiti pa je drugo. Sam sem se lovil kar nekaj časa, resnično sem bil zmeden, če sem že vedel kaj potrebujem in katera prehranska dopolnila so to, pa sem bil zmeden od katere firme kupiti. Tako sem kar nekaj časa posvetil temu in spraševal ljudi. Na koncu sem se odločil, da bom začel jemati D vitamin pozimi, čez celo leto pa magnezij in C vitamin. To je moja kombinacija in ja je skromna a je saj nekaj, včasih dodam še kalcij.